Welcome to Our Website

Duke vs. Notre Dame: eindstand, hoogtepunten

tijdens het spelen buiten Cameron Indoor Stadium vond de nummer 21 Duke de antwoorden op zijn trage aanval om Zijn ACC opener te winnen tegen Notre Dame.de Blue Devils schoten 51,7 procent, zeven punten hoger dan hun percentage in de eerste vier wedstrijden van het seizoen, om de Fighting Irish 75-65 te verslaan in Purcell Pavilion in South Bend, Indiana.

Duke (3-2, 1-0 ACC) sloeg 31 van de 60 schoten in totaal, waarvan 8 van de 15 op 3-pointers., De Blue Devils deed dit ondanks het spelen zonder freshman forward Jalen Johnson, die is uit met een voetblessure.

Klik om het formaat te wijzigen

tweedejaars Matthew Hurt leidde vier Duke-spelers in dubbele cijfers met 18 punten. Freshman guards DJ Steward (16) en Jeremy Roach (14) ook bijgedragen goed na het verdienen van startende opdrachten van Duke coach Mike Krzyzewski.eerstejaars jaemyn Brakefield voegde 10 punten toe voor de Blue Devils.,Juniorguard Dane Goodwin leidde alle scorers met 25 punten voor Notre Dame (2-3, 0-1)

De Blue Devils schoten 55 procent in de eerste helft, waarbij ze een voorsprong opbouwen tot 11 voordat ze een 41-34 voorsprong namen op de pauze.

De Ieren kwamen twee keer in de tweede helft zo dicht bij vijf punten, de laatste keer op 55-50 met 10:43 om te spelen.,maar Duke scoorde de volgende negen punten op Jordan Goldwire ’s jumper, Brakefield’ s driving layup, Steward ’s 3-pointer en Hurt’ s fade-away jumper in de baan om de voorsprong naar 64-50 te duwen met 7:26 om te spelen.

En een

Brakefield,een 6-8 vooruit, bleef produceren punten voor de Blue Devils uit de bench als hij scoorde in de dubbele cijfers voor de derde keer in zijn laatste vier wedstrijden. Hij maakte 4 van 8 schoten, waaronder zowel zijn 3-punts schoten, en speelde turnover-vrije basketbal in 24 minuten van het spel.,

Lane violation

Duke speelde zijn eerste wedstrijd dit seizoen zonder Jalen Johnson. De preseason all-ACC pick is buitenspel gezet met een niet-gespecificeerde voetblessure waardoor hij een loopschoen draagt. Johnson reisde niet met het team naar Notre Dame. Hij krijgt over twee of drie weken nog een MRI om de genezing te beoordelen. Duke ‘ s volgende twee wedstrijden zijn Dec. 29 tegen Pittsburgh en Jan. 2 tegen Florida State.,Notre Dame voegde een andere perimeter optie toe toen Santa Clara transfer Trey Wertz, afkomstig uit Charlotte, minder dan vier uur voor de wedstrijd ontdekte dat hij in aanmerking zou komen voor de rest van het seizoen. De NCAA maakte een deken uitspraak woensdag dat alle Divisie I transfers in alle sporten kan direct spelen zonder zitten uit een seizoen.

Making sense of the numbers

1: Shots gemaakt door Duke tweedejaars Wendell Moore in 19 pogingen van het veld tijdens Duke ‘ s laatste drie wedstrijden.

8: seizoen-laag aantal omzet door Duke tegen Notre Dame., De Blue Devils deden mee met gemiddeld 16 omzet per wedstrijd.

9: minuten gespeeld door 6-10 center Patrick Tapé, een afgestudeerde transfer van Columbia die zijn eerste start voor Duke verdiende.