Welcome to Our Website

Post navigation (Svenska)

STARNBERG, April 1, 2020

Tennis är en av de mest följt sport globalt med över en miljard fans. Det har överskridit från en sport av de rika till en som är älskad världen över i den utsträckning att locka punters på Franska öppna tennis vadslagning och andra topp tennis fans platser. Det är också bland sporten genererar enorma summor i intäkter.

dynamiken i tennis ensam är inte orsaken till ökningen av uppmärksamhet., Under årens lopp har det funnits en uppkomst av nyckelspelare som har dominerat spelet och underhöll fansen med sina extraordinära antics. I den här artikeln diskuterar vi tio av de största tennisspelarna genom tiderna.

Ken Rosewall

Ken kommer att bli ihågkommen som en snabb, smidig och exceptionell tennisspelare. Hans upptåg på tennisbanan höll honom relevant i den öppna eran som sträcker sig in i post open era. I hans hay days vann han 15 Pro Slam-titlar för att stelna hans relevans.,

han fortsatte sin skicklighet genom att vinna åtta Grand Slam-titlar som inkluderade fyra Australian Open, två franska öppnar och två amerikanska öppnar. Han har också lyckats nå Wimbledonfinalen fyra gånger. Under sin karriär vann han Davis cup och totalt 133 titlar.

John McEnroe

trots att han har vana att konfrontera matchtjänstemän och domare, är han fortfarande bland de största tennisspelarna genom tiderna. Hans heder inkluderar sju Grand Slam-titlar, tre Wimbledon och fyra us öppnar. Han var också en finalist i French Open en gång och en semifinalist i Australian Open., Han vann också Davis Cup och WCT-finalen och ATP-finalen. Hans tally är 77 titlar.

Jimmy Connors

Jimmy Connors var toppen av ATP ställningar för 162 veckor successivt och 268 veckor totalt mellan 1974 och 1977. Hans troféskåp har åtta Grand Slam-Singlar, en Australian Open, två Wimbledons och fem US Open.

han lyckades också två Grand Slam-titlar, en Wimbledon och en US Open. I sin karriär vann han också Davis Cup, Tour Finals och WCT Finals. Han lyckades vinna 109 singlar titlar, som var mest i den öppna eran.,

Ivan Lendl

Lendl hade en lysande karriär där han vann åtta Grand Slam-singlar, två australiska öppnar, tre franska öppnar och tre amerikanska öppnar. Han vann också Tour Finals fem gånger, två WCT-finaler och en Davis Cup. I sin karriär vann han totalt 94 singel-och sex dubbeltitlar. Vid något tillfälle spenderade han 270 veckor på toppen av ATP-rankingen.

Björn Borg

Björn erövrade tennisarenan från 1977 till 1980. Han blev den första tennisspelaren att vinna 11 Grand Slam singlar titlar i den öppna eran. Han vann också sex franska öppningar och fem Wimbledontitlar., Han vann aldrig US Open trots att han nådde finalen fyra gånger. Davis Cup, Tour Finals och WCT finalen är de andra han lyckades vinna. I sin karriär vann han 64 singlar.

Pete Sampras

han fick smeknamnet Pistol Pete. Han avslutade sin lysande karriär på en hög anteckning genom att vinna US Open i 2002. Bortsett från det vann han också 14 Grand Slam-titlar, två australier öppnar, sju Wimbledons och fem US öppnar. Han vann Tour Finalen i Grand Slam Cup och Davis Cup två gånger. Hans karriär tally står på 64 singlar titlar.,

Rod Laver

Rod höll Nummer ett plats i världen från 1964 till 1970. Under den perioden vann han 11 Grand Slam-singlar, tre australier öppnar, två franska öppnar och fyra Wimbledons. Innan den öppna eran vann han tre amerikanska proffs, fyra Wembley Pro och ett franskt proffs. Laver vann också fem Davis Cup, Grand Slam Mixed Dubbel i Australian Open, French Open och Wimbledon. Hans karriär är dekorerad med 200 singlar titlar som är mest i historien om tennis.

Novak Djokovic

Djokovic har satsat sitt påstående i dagens tennis., I sin karriär har han lyckats 16 Grand Slam-singlar, sex Australian Open, En French Open, fem Wimbledons och tre US Open. Bland hans segrar är de fem Tourfinalerna och Davis Cup. Han har vunnit 77 singlar titlar, som är den femte högsta i den öppna perioden. För närvarande är han rankad tvåa i den senaste ATP världsrankingen.

Rafael Nadal

sedan Nadal kom in i scenen 2001 när han blev Pro, har hans karriär varit på en uppåtgående bana. Han har fått smeknamnet ”king of clay” för sin förmåga på clay., Hans lovord har 19 Grand Slam, en Australian Open, 12 franska Öppnas 2 Wimbledons, och fyra USA Öppnas. Han har också vunnit Davis Cup, och guld i 2008 Beijing OS singlar och Rio De Janeiro OS dubblar i 2016. De 84 singlar han har vunnit hittills i sin karriär är den högsta i den öppna eran. Han har vunnit 115 miljoner USD i prispengar och är för närvarande rankad nummer ett i världen ATP ranking.

Roger Federer

detta är en man som kan beskrivas som ” helt enkelt bäst. Trots hård konkurrens från Nadal och Djokovic, är han kvar på toppen., Han har kunnat tillbringa 310 veckor på toppen av ATL rankingen. Av de 310 veckorna var 237 på varandra följande. Han är klar på första plats i slutet av året fem gånger.

Hans andra utmärkelser är: 20 Grand Slam, sex Australiska Öppnas, en i franska Öppna, åtta Wimbledons, och fyra USA Öppnas. Han vann också finalen sex gånger. Federer blev olympisk guldmedaljör i dubbel vid sommarspelen 2008 i Peking. [1

hans karriär är färgad av 103 singlar händelser titlar, som är den näst högsta i den öppna eran., Han har vunnit 128 miljoner USD i prispengar i sin karriär. ATP ranking har honom i den tredje positionen enligt sin senaste versionen.